Η εφαρμογή κάποιου συστήματος πιστοποίησης δεν είναι πάντα υποχρεωτική,
η λειτουργία όμως βάσει των υγειονομικών αρχών είναι επιβεβλημένη σε κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος
ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
tip
Στον νέο υγειονομικό κώδικα που ψηφίστηκε και δημοσιοποιήθηκε με το
φεκ 2718 Β΄/2012, αναφέρεται ότι ...
APΘPO 6
ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών υποχρεούνται να τηρούν τα κατάλληλα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού 852/2004, ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της επιχείρησης
Δηλ. Οι ενδιαφερόμενοι για να λειτουργήσουν μία επιχείρηση τροφίμων θα πρέπει να τεκμηριώνουν τη συμμόρφωσή τους στις επτά αρχές του συστήματος HACCP (Ανάλυση Επικινδυνότητας και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) και ειδικότερα να τηρούν τους παρακάτω φακέλους οι οποίοι θα είναι στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών
Φάκελος 1ος ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Φάκελος 2ος ΝΕΡΟΥ
Φάκελος 3ος ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ
Φάκελος 4ος ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
Φάκελος 5ος ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Φάκελος 6ος ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
Για περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας